perjantai 3. syyskuuta 2010

Mitä tarkoittaa NFC/RFID –teknologia?

NFC/RFID –teknologia tarkoittaa kansankielellä luotettavaa “kohteen” ja "tapahtumahetken" tunnistamista, joka perustuu kaksisuuntaiseen radiotaajuiseen etätunnistukseen.

5 faktaa NFC/RFID –teknologiasta:
  1. RFID eli Radio-Frequency Identification. Alunperin käytetty villieläinten tunnistamiseen. Nykyisin myös ihmisten tunnistamiseen.
  2. NFC eli Near Field Communication. Near Field Communication (NFC) on RFID:hen pohjautuva tekniikka, joka mahdollistaa radiotaajuisen etätunnistuksen.
  3. NFC/RFID tunnistuksen tiedonsiirtonopeus on joko 106, 212 tai 424 kbit/s.
  4. NFC-laite voi toimia sekä lukijalaitteena että tunnisteena.
  5. Nokia on ollut yksi NFC-teknologian edelläkävijöistä.
Myös matkapuhelimessa voi olla NFC-ominaisuudet. Tämä mahdollistaa jo nyt ja varsinkin tulevaisuudessa monia eri NFC/RFID –teknologian käyttömuotoja.

Esimerkki NFC/RFID –teknologian käytöstä:

Menet työpaikallesi ja mukanasi on pieni tunnistuslaite, jonka viet työpisteesi lukijalaitteelle. NFC/RFID –teknologian ansiosta kirjaudut sisään työpaikallesi automaattisesti samalla tieto lähtee työaikakirjauksiin ja palkanlaskentaan, joiden raporteissa tekemäsi työtunnit näkyvät ilman erillistä manuaalista kirjausta. Lounaalle lähtiessäsi leimaat itsesi ulos ja tieto menee automaattisesti sihteerillesi, joka osaa ohjata puhelusi sovitulla tavalla. Maksat lounaasi tunnistuslaitteella, jolloin hinta menee suoraan palkanlaskentaan verotietojasi varten.