keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Saisiko olla mobiiliseurantaa?

Mobiilityöajanseuranta, työehtosopimusten tulkinta ja palkanlaskenta


Tarvitset kolme osaa muuttaaksesi yrityksesi työajanseurannan ja palkanlaskennan nykyaikaiseksi, nopeaksi ja vaivattomaksi:
  1. Työaikanappi
  2. Kellokapula
  3. Tuntinetti

Tyäaikanappi ja Kellokapula tekevät elämästäsi helpompaa. Sinun ei tarvitse huolehtia, ovatko työtunnit tallessa ja oikein raportoituna tai muistavatko työntekijät merkitä ne ylös, mitä kunkin työntekijän työehtosopimus sanoo ylitöistä tai minkälaiset ovat työntekijöidesi lomatoiveet. Tuntinetti hoitaa kaiken tämän, ja tuntikirjaukset hoituvat kätevästi Työaikanapin ja Kellokapulan avulla.

Mitä voin tehdä työaikanapilla & kellokapulalla?

  • Tuntinetin Työaikanappi ja Kellokapula on suunniteltu helpottamaan arkeasi. Ne säästävät työajanseurantaan liittyviin rutiineihin kuluvaa aikaa ja näin ollen myös selvää rahaa.
  • Työaikanapilla ja Kellokapulalla mahdollistat ajantasaisen työajanseurannan, joka ei vaivaa eikä kuormita ketään.
  • Voit seurata työntekijöittesi työaikatapahtumia, ylityökertymiä ja lomasuunnitelmia kätevästi ja nopeasti omalta tietokoneeltasi.
Mitä eroa on Työaikanapilla ja paperinkeruuseen perustuvalla työajanseurannalla? Tiedätkö montako työvaihetta jää pois?
  • Kuinka kallista sinun aikasi on? Papereiden pyörittely on huomattavasti työläämpää kuin muutaman napin painaminen.
  • Tyäaikanapilla tehtävä työajanseuranta on sähköinen. Se tarkoittaa, ettet joudu koostaamaan esimerkiksi työaikaraporttejasi käsipelillä, vaan saat ne ajantasaisena ja selkeänä tulosteena suoraan Tuntinetistä.
Sähköisellä työajanseurannalla säästät selvää rahaa. Esimerkkinä Polar Pro Henkilöstöratkaisut:
PolarPro on siirtynyt vuoden 2010 alusta täysin sähköiseen toimistoon. Järjestelmän on toimittanut Koodaripalvelut.com. Järjestelmän tukiranka on Tuntinetti, jota on laajennettu toimimaan myös palkanlaskentaratkaisuna. Ratkaisulla saavutetaan jopa 40 000 euron säästöt vuodessa 100 vuokrattua työntekijää kohden.”